Starptautiskais Diksilenda festivāls 5.06.2018.

Starptautiskais Diksilendu mūzikas festivāls, kas šogad svinēs 7 gadu jubileju, norisināsies 15. un 16.jūnijā, piedāvājot koncertus gan Rīgā, gan, kā ierasts, Umurgā. Festivāla ieskandināšanas koncerts 15.jūnijā notiks džeza mūzikas klubā “Trompete”, un paredzēts, ka tajā uzstāsies muzikālā apvienība “Homeopāti LV” no Latvijas un “Leliwa Jazz Band” no Polijas. Savukārt festivāla galvenajā dienā – 16.jūnijā – laukumā pie Umurgas kultūras nama notiks gan dienas koncerts “Latvijas diksilendi”, gan vakara koncerts “Labākie diksilendi Umurgā”.

Festivāla moderatora loma šajā dienā tiks uzticēta dziedošajam aktierim Kristianam Kareļinam. Protams, neizpaliks arī tradicionālais festivāla dalībnieku gājiens, bet pēc vakara koncerta būs dejas, par kurām šogad gādās apvienība “Karakums”.

Dienas koncertā, kas sāksies plkst.15.00, muzicēs apvienība “Homeopāti LV”, “Lauku ielas diksilends” un diksilends “Sigulda”.

Gaidot vakara koncertu, festivāla teritorijā pie Umurgas kultūras namā varēs baudīt arī iluzionista priekšnesumus un piedalīties seju apgleznošanā, bet bērni varēs izklaidēties piepūšamajās atrakcijās un citās aktivitātēs. Kultūras nama lielajā zālē tikmēr būs iespēja noskatīties teātra kamerizrādi, bet mazajā zālē – mēmā kino seansu tapiera pavadījumā.
Biļetes uz festivālu jau var iegādāties “Biļešu Paradīzes” tīklā, bet 16.jūnijā norises dienā tās varēs iegādāties arī pasākuma norises vietā.

Diksilends Programmā:

  • plkst.15.00 Dienas koncerts
  • plkst.17.00 "MĪLI MANI!" Intrigējoša izrāde pēc Aivas Birbeles motīviem par to, kā nosargāt laulību, ar Guntu Virkavu un Zigurdu Neimani. Piedāvā JAUNAIS MUZIKĀLAIS TEĀTRIS. REŽISORS - Z.Neimanis, Scenogrāfija - E.Trumpe. - Latviešiem ir ļoti paveicies, ka teātra māksla ir augstu attīstīta. Līdz ar to komēdijā “Mīli mani” , pirmkārt, redzēsiet izcilu aktieru darbu – Guntu Virkavu un Zigurdu Neimani, kuri ļoti stabili un spilgti pārstāv Latvijas Nacionālā teātra šarmu. Otrkārt, sižeta pavērsieni spēs aizraut ikvienu skatītāju jaunā augstā emocionālā virsotnē. Taču izrāde ir ne tikai ļoti laba izklaide, tā atgādina mums būtiskas patiesības, kuras ļoti bieži piemirstās – veiksmīga laulība un jebkura kopdzīve, tas ir nemitīgs darbs ar sevi, kurā tu iemācies pieņemt un izturēt otru. Jo iemīlēties, tas vienmēr ir skaisti, bet tālāk ir jāspēj arī pieņemt un izturēt. Izrādes režisors Z.Neimanis saka: “Šī izrāde nav tikai smejamais gabals, reizēm tajā pavīd arī viena otra nopietna doma, kurā būtu vērts ieklausīties visiem tiem, kas jau stājušies laulībā vai tikai grasās to darīt... Bet man gribētos, lai skatītāji to baudītu ar smaidu sejā – sak, nu gluži kā pie mūsu kaimiņiem... Bet jūsu kaimiņi, kas sēž pāris rindas tālāk, tai brīdī to pašu domā par jums...”. Izrādes aktieris Z.Neimanis saka: “Kurš gan nezina, ka mana izrādes partnere Gunta Virkava ir lieliska aktrise. Bet šajā izrādē viņai ir dota vienreizēja iespēja to izpaust pilnā mērā, jo šajā lugā viņas loma ir Aktrise ar lielo „A”, un tas šo izrādi padara vēl interesantāku... Visi cilvēki grib būt mīlēti vai šeit, vai Amerikā....”.
  • plkst.18.00 Mēmais kino
  • plkst.19.00 Vakara koncerts
  • plkst.22.00 Ballīte kopā ar duetu "Karakums"

Biļetes cena 10.00 eiro

Vairāk par festivāla dalībniekiem lasiet šeit.

Vairāk informācijas:
Armands Leimanis, festivāla producents
e-pasts: dixiefest.lv@gmail.com; mob. tālr. 29113456